Kacheldealer.nl-houtkachels,speksteenkachels,pelletkachels

Kacheldealer.nl

Installatie

Gedegen installatie

De installatie van een kachel of rookkanaal is geen sinecure. Wij nemen u dan ook graag alle zorg uit handen zodat u door de bomen het bos wèl kunt blijven zien. Kacheldealer.nl staat voor deskundigheid en ervaring als het gaat om het installeren van uw kachel en het aansluiten of installeren van uw rookkanaal. Het installeren en aansluiten van kachels en rookkanalen moet uitgevoerd worden volgens de regelgeving uit het Bouwbesluit en volgens de Europese CE en NEN-normen betreffende kachelpijpen en schoorstenen. Bij Kacheldealer.nl ligt de focus daarom op hoge kwaliteit materialen en hoge kwaliteit service. Door de hoge eisen die wij stellen aan onze producten en installaties zijn wij erkend door alle verzekeraars binnen de EU.


  •   Profesioneel  

  •   Erkend Installateur  

  •   Hoogwaardig  

Wat doet u zelf?

Huur een professional!

Met alleen de juiste materialen aanschaffen bent u er nog niet. Het is net zo belangrijk dat de kachel, het rookkanaal en de schoorsteenkap op professionele wijze worden geïnstalleerd. Er zijn bouwvoorschriften en CE-normen waar uw installatie aan moet voldoen.

Veiligheid

Werken op hoogte is een risicovolle klus. Wij adviseren u dan ook om niet zelf op het dak te klimmen. Het is voor uw eigen veiligheid beter om dit over te laten aan de professionals van Kacheldealer.nl. Zo weet u ook zeker dat uw kachel en rookafvoer goed worden geplaatst.

 

Wat doen wij?

Installatie Rookkanalen

Standaard Rookkanaal

Op de begane grond vindt u vaak enkelwandige RVS kachelpijp (grote wanddikte) of gegloeid staal. Bij het doorvoeren van het kanaal naar de bovenverdiepingen en het dak worden dubbelwandige RVS rookkanaal stukken gebruikt. Daarbij worden verdiepingsondersteuningen en muurbeugels toegepast om de rookkanaal constructie te borgen. Heeft u geen gemetselde schoorsteen dan wordt bij het doorvoeren naar het dak een dak ondersteuning geplaatst en ook een rozet voor een schuin dak. Op het dak zelf wordt dan een dubbelwandige RVS rookgasafvoer geplaatst, voorzien van een loodslap.

Rookkanaal via buitengevel

Heeft u geen bestaand rookkanaal dan is de plaatsing van een rookkanaal via de buitengevel of via het dak een mogelijke oplossing. U dient hiervoor altijd bij uw gemeente te informeren of daarvoor een vergunning vereist is. Het hanteren van de juiste diameters boorgaten en het juiste gebruik van dubbel- en enkelwandig pijpmateriaal voor uw kachel en situatie is bijzonder belangrijk. Qua plaatsingsmogelijkheden is er voldoende speling. Het kanaal kan wel drie tot vijf meter lang horizontaal worden gelegd. Denk hierbij aan een situatie waar een garage naast het huis is gebouwd. Het rookkanaal kan dan door de muur de garage in worden gevoerd en kan dan daar het dak verlaten.

>

Flexibel Rookkanaal

Een flexibel dubbelwandig RVS rookkanaal wordt vaak gebruikt voor het renoveren van schoorstenen maar kan ook toegepast worden om een nieuw rookkanaal te creëren. Over het algemeen wordt het flexibel kanaal via de bovenkant van de schoorsteen in het bestaande kanaal getrokken. Aan de onderzijde van het flexibel kanaal komt een RVS enkelwandig aansluitstuk, via dit verloop wordt de aansluiting gemaakt op de kachel met enkelwandig RVS of staal. Aan de bovenzijde van de schoorsteen wordt een afdekplaat met manchet geplaatst, deze valt in het flexibel kanaal en wordt vastgezet met een versterkte klemband. De afdekplaat wordt vervolgens afgekit met siliconenkit. Op de afdekplaat kan vervolgens een trek of regenkap geplaatst worden.

Installatie Schoorsteenkappen

De juiste kap

Een kwalitatieve schoorsteenkap is een belangrijk detail van uw woning. Een slechte schoorsteenkap op uw schoorsteen kan veel problemen geven en uw wooncomfort belemmeren. Een van de meest gehoorde problemen is dat de schoorsteen niet goed trekt. Dit kan veroorzaakt worden door winddruk op de schoorsteen of door valwinden. Een ander probleem is dat vogels graag hun nestje bouwen in schoorstenen. Of wat dacht u van schade door regeninslag of rookgasterugslag in uw huis? Met de juiste schoorsteenkap, geplaatst door de professionals van Kacheldealer.nl kunt u deze problemen oplossen.

Advies

Wij kunnen u helpen met het kiezen van de beste schoorsteenkap voor uw woning. Er bestaan tal van schoorsteenkappen. Houdt bij het kiezen van een kap rekening met de soort kachel: een openhaard of een houtkachel. Of hebt u een schoorsteenkap nodig voor andere ontluchtings- en ventilatiekanalen? Is het voor intensief gebruik of niet? Welke diameter dient uw schoorsteenkap te hebben? Of bent u bijvoorbeeld specifiek op zoek naar een zogeheten kraaienkap of een vogelwerende kap? Laat u adviseren door Kacheldealer.nl.

Installatie Kachels

Is uw rookkanaal geschikt?

Indien u al over een rookkanaal beschikt, dan is het belangrijk dat deze geen bochten bevat van meer dan 45 graden. Daarnaast moet het rookkanaal van brandwerend materiaal gemaakt zijn. Ook is de lengte van belang. Als het rookkanaal is gemetseld, dan dienen de voegen in goede staat te zijn om het doorlaten van vocht te voorkomen. Indien u hieraan twijfelt, kunt u door ons een schoorsteeninspectie uit laten voeren en indien uw schoorsteen niet meer geschikt is, kunt u deze eventueel door ons laten renoveren.

Vrijstaande houtkachel plaatsen

Een vrijstaande houtkachel dient waterpas geplaatst te worden op een vloer die tegen hitte bestand is. Als deze niet van beton, keramiek of natuursteen is, maar bijvoorbeeld van hout of laminaat, is het noodzakelijk een vloerplaat te gebruiken. Het is aan te bevelen om de achterkant en de zijkanten 10 tot 15 cm uit te laten steken. Let hierbij ook op dat de voorzijde 15 cm breder is dan de deur van de houtkachel. De afstand van de houtkachel tot aan de muur dient ten minste 10 cm. te zijn. Dit geldt voor de achterkant. Ten aanzien van de voorkant dient een afstand van 80 cm. in acht te worden genomen.

Inzet houtkachel plaatsen

Een inzethaard wordt meestal in een bestaande schouw of haardopening geplaatst. De inzethaarden zijn in verschillende maten te krijgen. De maten zijn over het algemeen aangepast aan de standaard maten van de opening van een openhaard maar wij zien toch vaak dat de bestaande opening aangepast moet worden zodat uw droomkachel ook perfect past. Een inzethaard is vaak uitgerust met een draaideur tegenover de inbouwhaard die meestal wordt uitgerust met een liftdeur. Ook hebben inzethaarden over het algemeen een lager vermogen. Dit komt omdat ze moeten passen in een bestaande openhaard situatie. Een voordeel bij goed geïsoleerde woningen waarbij de haard hoofdzakelijk voor een stuk sfeer gebruikt wordt. De inzethaard is uitgerust met convectiesleuven. Hierdoor is het niet nodig om met convectieroosters te moeten gaan werken terwijl u wel hetzelfde rendement behoudt.

Inbouw houtkachel plaatsen

Een inbouwhaard wordt toegepast in nieuwe situaties. De inbouw houthaard is een losse kachel die op zijn plaats gezet wordt. Vervolgens wordt er een ombouw omheen gemaakt. De haard kan ook verwerkt worden in een compleet meubel. Wanneer de inbouwhaard geplaatst is wordt deze ombouwt met brandwerende gipsvezelplaat of met gasbeton blokken. Om de warmte uit deze ombouw kwijt te raken van de haard en van het kanaal dient deze voorzien te worden van vier convectieroosters. Twee onder, aan beide kanten en twee boven aan beide kanten. Er zijn ook installateurs die ervoor kiezen om de ombouw niet helemaal naar het plafond dicht te bouwen zodat de warmte daar uit kan ontsnappen. Ook wordt er weleens een houtvak toegepast dat open gelaten wordt zodat daar zuurstof naar binnen kan. Op die manier komt ook de natuurlijke convectie tot stand en zijn er geen convectieroosters nodig.

Voldoende ventilatie

Zorg ervoor dat de houtkachel geplaatst wordt in een ruimte waar voldoende geventileerd kan worden. Dit is niet alleen belangrijk voor uw gezondheid, maar ook om de houtkachel goed te kunnen laten branden (primaire lucht).

Voldoende Capaciteit

Heeft de houtkachel voldoende capaciteit om de gehele woonruimte te voorzien van warmte? Laat u adviseren door Kacheldealer.nl om teleurstelling te voorkomen.

Voldoende Veilig

Laat uw rookkanaal eerst inspecteren door Kacheldealer.nl voordat u de kachel laat plaatsen. Zeker in het geval van een inzetkachel waarbij u de schouw betegeld of gestuct heeft is een achterafreparatie een grote en prijzige teleurstelling.

Warm Aanbevolen Kachels

ASPB erkend

Kacheldealer.nl is aangesloten bij de ASPB. De ASPB is de landelijke organisatie van schoorsteenvegers. Schoorsteenvegen is een veelzijdig, ambachtelijk vak. ASPB leden zijn gediplomeerde en erkende schoorsteenvegers en weten alles van veilig en verantwoord stoken. ASPB schoorsteenvegers nemen hun vak serieus. Volgen opleidingen, cursussen en nemen deel aan themadagen. Sinds 2002 geldt als toelatingseis voor het lidmaatschap, dat minimaal de opleiding tot Gezel schoorsteenveger moet worden gevolgd. ASPB schoorsteenvegers kunnen u adviseren over heel veel wat te maken heeft met de schoorsteen, open haarden, houtkachels, stookgedrag, veiligheid. ASPB leden hebben een ASPB pas, waarmee zij zich kunnen legitimeren. U mag er naar vragen.

Vraag het ons

Ik geef de voorkeur aan:

;
 

Contact

Bedrijfsinformatie

Kacheldealer.nl vof
Keyserswey 73J, 2201CX, Noordwijk, ZH
KvK nr: 73551023
BTW nr: NL859572687B01
06-30388796
info@kacheldealer.nl

Showroom

Keyserswey 73J
2201-CX
Noordwijk
Zuid-Holland
Route

Bereikbaarheid

Telefonisch Bereikbaarvantot
Ma t/m Vr08:0020:00
Za08:0017:00
Showroom Openvantot
Ma t/m Zaop afspraak
Betalen met Ideal, Visa, Mastercard, Paypal of Klarna