Kacheldealer.nl-houtkachels,speksteenkachels,pelletkachels

Kacheldealer.nl

Inspectie

Het belang van Inspectie

Een schoorsteeninspectie is altijd een goed idee vanwege uw eigen zekerheid en veiligheid. Door problemen op tijd op te sporen, voorkomt u grotere problemen als lekkages, schoorsteenbranden of dergelijke grote schade dat er een complete schoorsteenrenovatie nodig is. Of stel, u koopt een woning over waarbij er (verborgen) schade in het rookkanaal is. De standaard bouwkundige inspectie zal dit NIET aan het licht brengen en de huidge eigenaar zal zich hier vaak niet van bewust zijn! Maar het gevaar van een schoorsteenbrand met alle gevolgen van dien is er desondanks wel. Ook als u een brandverzekering voor uw woning wilt afsluiten hebt u in de meeste gevallen een officieel certificaat nodig van een gecertificeerde schoorsteenveger met de melding dat uw schoorsteen geïnspecteerd en schoongemaakt is


  •   ASPB Erkend 

  •   Veiligheid voorop  

  •   Zorgeloos stoken  

Prijzen

Buiten de Bollenstreek rekenen wij voorrijkosten.

Direct
Contact

Visuele Inspectie

In de woning

Tijdens de visuele inspectie in de woning wordt een groot aantal aspecten zorgvuldig in kaart gebracht. Om wat voor soort kanaal gaat het, hoe is de omkokering, is de afstand tot hout voldoende, is er sprake van vochtdoorslag, bruine plekken of creosoot vochtstrepen. Is er misschien sprake van brandlucht en meer.

Buiten

Ook de luchthuishouding wordt nagegaan en het dak wordt gecontroleerd. Hier gaat het om het soort dak, de conditie van de schoorsteen en de verschillende onderdelen daarvan: de schoorsteenkop, de schoorsteenpot, de conditie van het lood, de uitmonding van het kanaal en meer.

Camera inspectie

Inwendige 360 graden inspectie

Eén van de modernste technieken op het vlak van schoorsteeninspectie is het gebruik van een speciale schoorsteencamera. Zo kunnen mogelijke problemen en obstakels aan de binnenzijde van een schoorsteenkanaal ontdekt worden. Voordat u een rookkanaal in gebruik neemt is het raadzaam deze te laten inspecteren. Wij doen dit met een speciaal hiervoor ontworpen 360 graden camera.

Voordelen camerainspectie

Of het nu gaat om scheuren of andere onvolkomenheden, niets ontgaat deze camera. Wij begeleiden de camera van boven naar onder en houden alles nauwkeurig in de gaten op een beeldscherm. Op deze wijze wordt het hele kanaal onderzocht en kan een exacte diagnose gesteld worden. Het voordeel hiervan is dat, zonder hak- en breekwerk, knelpunten zoals verstoppingen, asbest en dergelijke kunnen worden opgespoord.

Uw verzekering

Verzuimt u een camera inspectie te laten uitvoeren dan loopt u een te groot risico op koolmonoxide vergiftiging of schoorsteenbrand. De verzekeringsmaatschappij zal u altijd vragen of u de schoorsteen wel heeft laten inspecteren alvorens zij enige schade zullen uitkeren. Heeft u verzuimd uw schoorsteen regelmatig te laten vegen of tijdig te laten inspecteren dan zal in veel gevallen de verzekering geen enkele schadevergoeding uitkeren.

Inspectie rapport

Tevens kan de opbouw van uw huidige schoorsteenkanaal bekeken worden. Loopt het kanaal rond of vierkant? Uit welk materiaal bestaat uw schoorsteenkanaal? Na de inspectie krijgt u van ons een volledig inspectie rapport!

ASPB erkend

Kacheldealer.nl is aangesloten bij de ASPB. De ASPB is de landelijke organisatie van schoorsteenvegers. Schoorsteenvegen is een veelzijdig, ambachtelijk vak. ASPB leden zijn gediplomeerde en erkende schoorsteenvegers en weten alles van veilig en verantwoord stoken. ASPB schoorsteenvegers nemen hun vak serieus. Volgen opleidingen, cursussen en nemen deel aan themadagen. Sinds 2002 geldt als toelatingseis voor het lidmaatschap, dat minimaal de opleiding tot Gezel schoorsteenveger moet worden gevolgd. ASPB schoorsteenvegers kunnen u adviseren over heel veel wat te maken heeft met de schoorsteen, open haarden, houtkachels, stookgedrag, veiligheid. ASPB leden hebben een ASPB pas, waarmee zij zich kunnen legitimeren. U mag er naar vragen.

Vraag het ons

Ik geef de voorkeur aan:

;
 

Contact

Bedrijfsinformatie

Kacheldealer.nl vof
Keyserswey 73J, 2201CX, Noordwijk, ZH
KvK nr: 73551023
BTW nr: NL859572687B01
06-30388796
info@kacheldealer.nl

Showroom

Keyserswey 73J
2201-CX
Noordwijk
Zuid-Holland
Route

Bereikbaarheid

Telefonisch Bereikbaarvantot
Ma t/m Vr08:0020:00
Za08:0017:00
Showroom Openvantot
Ma t/m Zaop afspraak
Betalen met Ideal, Visa, Mastercard, Paypal of Klarna