Kacheldealer.nl-houtkachels,speksteenkachels,pelletkachels

Kacheldealer.nl

Van der Meij

Onze nieuwe naam.

Vroeger zouden we gezegd hebben "Welkom bij van der Meij Schoorsteenvegers & Rookkanalen". Maar Willem van der Meij Senior, al jaren lang een begrip in de regio en één van de toonaangevende schoorsteenvegers in Zuid- en Noord-Holland, heeft het activiteiten pakket uitgebreid om aan u 'end to end service' te kunnen geven. Van advies en verkoop van uw houtkachel, tot onderhoud, installatie, renovatie en meer.

Onze vertrouwde Service

U vind bij Kacheldealer.nl dus de vertrouwde services terug zoals schoorsteenvegen, renovatie en onderhoud, zoals u die al jaren gewend bent van Willem van der Meij Senior. Met als extra dat u voor uw houtkachel, installatie, accessoires en benodigheden nu ook op hetzelfde adres terecht kunt.

Onze nieuwe bus

Natuurlijk hoort bij een grote uitbreiding van het bedrijf ook een nieuwe stijl. Vandaar dat u een fonkelnieuwe bus in de nieuwe huisstijl voor ziet komen rijden, maar wel met dezelfde professionals erin die voor u aan de slag gaan.

Onze nieuwe site

Wij hopen dat we u met onze nieuwe website Kacheldealer.nl nog meer van dienst zijn dan met onze oude site op schoorsteenvegers.eu. We hebben ervoor gezorgd dat we zoveel mogelijk nuttige en relevante informatie voor u op een rijtje hebben staan.

Onze nieuwe webshop

Volledig nieuw is ook onze webshop waarin wij een selectie van de beste merken houtkachels, elektrische haarden en accessoires bij elkaar brengen. Ons assortiment is klaar voor de toekomst en bevat alleen kachels die voldoen aan de EcoDesign 2022 norm.

Prijzen

Schoorsteenvegen

Bij het schoorsteenvegen komt aardig wat expertise om de hoek kijken. Voor het vegen word de schoorsteen gecontroleerd door de schoorsteenveger op defecten zoals lood, lekkage, schoorsteenkap, en de montage daarvan. De assistent bij de kachel controleert de ramen van de kachel, de installatie van de pijp, en de aansluiting in het plafond. Pakt de kachel in en sluit de stofzuiger aan om alles zo schoon mogelijk te houden bij de kachel.Daarna gaat de schoorsteenveger op het dak de schoorsteenvegen na overleg met zijn assistent of hij kan gaan beginnen. De schoorsteen word dan geveegd met een veegbal en nylon borstel, of met roterende stokken, dat word bepaald door de schoorsteenveger wat het beste is per type rookkanaal/schoorsteen. De assistent geef aan of de schoorsteenveger beneden in de kachel is aangekomen met de veegbal en weer terug kan gaan vegen. Als de schoorsteenveger aan geeft dat hij klaar is gaat de assistent de kachel uitpakken en het roet wat is opgevangen in de kachel netjes opruimen. De assistent maakt het veegbewijs klaar en schrijft de factuur uit en rekend af met de klant.De schoorsteenveger komt van het dak af via zijn ladder en ruimt deze op en verteld aan de klant of er nog bijzonderheden zijn of werkzaamheden die nodig zijn om veilig te stoken. In het geval dat er werkzaamheden nodig zijn voor het onderhoud aan de schoorsteen, krijgt de klant een offerte via de email om de kosten inzichtelijk te krijgen. Daarna kan de klant besluiten of hij/zij wil dat het werk word uitgevoerd. Ook is Kacheldealer een bedrijf wat gespecialiseerd is als het gaat om specialen daken betreden of de regels die moeten worden gevolgd als het gaat om speciale omstandigheden zoals bij rieten daken of platten daken. Kacheldealer is een erkend en gediplomeerd bedrijf en voeren ons beroep uit met veel passie. De prijzen die we hanteren zijn op service en op kwaliteit gebaseerd, er zijn veel bedrijven die met een laag tarief zich bij de klant naar binnen weten te worstelen! Eenmaal binnen rekenen dit soort bedrijven vaak exorbitant hoge prijzen voor werkzaamheden die achteraf helemaal niet nodig blijken te zijn! Kacheldealer houdt ook een database bij van alle klanten die geheel vrijblijvend elk jaar worden herinnerd de jaarlijkse schoorsteenveeg beurt uit te laten voeren.

Is schoorsteenvegen verplicht?

In Nederland is het niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. Afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij kan dit echter wel van u geëist worden. Het is sowieso ten zeerste aan te raden om regelmatig uw schoorsteen te laten vegen. Omdat er in Nederland geen veegplicht is, komen er veel gevallen van schoorsteenbrand voor: zo’n 2000 per jaar!

Bewijs van onderhoud

Als u de schoorsteen wilt laten vegen dan is het belangrijk dat u een beroep doet op een professionele schoorsteenveger. Deze kan u een attest geven dat uw schoorsteen vakkundig gereinigd is. Dit attest heeft u nodig voor de verzekering. Als u ooit een schoorsteenbrand hebt, zal de verzekering enkel uitkeren wanneer u bewijs heeft dat uw schoorsteen tijdig en door een vakman gereinigd is.

Voordelen Schoorsteenvegen

1. Besparen op de energiefactuur:
Een schone schoorsteen is efficiënter in de circulatie van lucht en afvoer van rookgas, waardoor uw haard of kachel een beter rendement behaalt.


2. Veiliger:
Een slecht onderhouden schoorsteen is door mogelijke koolmonoxide vergiftiging, fijnstof en schouwbrand een permanent risico voor u en uw omgeving.


3. Beter voor het milieu:
Schone rookkanalen zorgen voor minder verspilling en minder CO2-uitstoot en ook voor minder schadelijke stoffen en roetdeeltjes.

Schoorsteen Renovatie

Waarom renoveren?

Oude schoorstenen zijn vaak in slechte staat door veelvuldig gebruik en weersinvloeden. Slijtage en scheuren in het rookkanaal kunnen een schoorsteenlekkage tot gevolg hebben. Renovatie van uw schoorsteen is in dit geval noodzakelijk voordat u een houtkachel of openhaard aansluit op het bestaande schoorsteenkanaal. Zonder schoorsteen renovatie kan er rookoverlast optreden met een risico op koolmonoxidevergiftiging.

Welke Renovaties?

Bij Kacheldealer.nl zijn we gespecialiseerd in het volledig renoveren van uw schoorsteen en rookkanalen, zowel binnen als buiten. Dit is inclusief het opnieuw opmetselen van uw schoorsteen.

Binnen
In de meeste gevallen kunnen problemen in het schoorsteenkanaal worden opgelost door in het bestaande rookkanaal een RVS flexibele schoorsteenvoering in te brengen.

Buiten
Naast het verbeteren van het aangezicht van uw schoorsteen is de veiligheid van passanten een belangrijke reden om de renovatie van het uitwendige deel van uw schoorsteen niet uit te stellen. Loszitten delen van schoorsteen kappen, stenen, voegen en schoorsteen potten kunnen immers van uw schoorsteen afbreken en naar beneden vallen met alle gevolgen van dien.

Schoorsteenkappen

Functie

Uw schoorsteenkap is een belangrijk onderdeel van uw schoorsteen. De kap zorgt voor een betere trek, beschermt uw rookkanaal en kachel tegen inregenen, houdt de verspreiding van vonken tegen en voorkomt dat er vogels gaan nestelen in uw schoorsteen waardoor deze verstopt.

Controle Rookdichtheid

Schoorsteenkappen doen alleen hun werk als ze volledig rookdicht op uw rookkanaal zijn aangesloten. Bij Kacheldealer.nl controleren we dan ook of uw bestaande kap goed is aangesloten tijdens de visuele inspectie.

Controle veroudering

Afhankelijk van uw type schoorsteenkap is het mogelijk dat de kap door weersinvloeden verouderd is een daardoor niet meer optimaal functioneert. Als onderdeel van het onderhoud aan uw rookkanaal kunnen wij uw verouderde kap voor u vervangen zodat u weer veilig en comfortabel van uw kachel kunt genieten en geen gevaarlijke overlast veroorzaakt voor uw omgeving.

Controle Type

Wij kunnen controleren of uw schoorsteen wel voorzien is van het juiste type kap. Een verkeerd type kap kan de trek van uw schoorsteen negatief beïnvloeden.

Vogelnesten

Verstopping

Voor vogels is een schoorsteen de ideale plek om een nest te bouwen. De beschutting en warmte van een schoorsteen is de ideale broedplaats. Bij het bouwen van het nest wordt er veel materiaal gebruikt en valt er ook veel restmateriaal buiten het daadwerkelijke nest. De hoeveelheid restmateriaal kan oplopen tot enkele kubieke meters verstopping in uw schoorsteen! Vooral kraaien en kauwen zijn meestal de bouwers van de vogelnesten in schoorstenen en deze meesters in nesten bouwen gooien altijd eerst lange takken in het kanaal waarnaar ze de boel dempen met klei en grond. Daarna maken ze de bovenkant af met zacht nest materiaal zoals haar, tissues en andere zachten dingen die ze op straat kunnen vinden. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken zoals een schoorsteenbrand en/of koolmonoxide vergiftiging maar het kan ook flinke vocht- en stank overlast bezorgen. De vogels in de schoorsteen kunnen ook overlijden en dat zorgt ervoor dat er maden in huis komen met vaak ook grote aantallen vliegen daarbij.

Verwijderen

Vogelnesten verwijderen is dan ook echt een klus voor de vakman en hierbij bent u bij ons aan het juiste adres. Het vogelnest kan door ons worden verwijderd zonder dat er hoeft worden gebroken! Heeft het nest al jonge vogels dan wachten wij in principe tot het nest gevlogen is voordat wij het verwijderen tenzij er sprake is van een acute gevaarlijke situatie. Wij beoordelen dat samen met u. Verwijderen van vogelnesten heeft bij ons een vast tarief tenzij het nest van dien aard is dat wij er langer mee bezig zijn dan 60 min maar met ons speciale gereedschap is dit bijna nooit het geval. Na het verwijderen van het vogelnest zorgen wij ervoor dat de vogels geen kans meer hebben het kanaal binnen te dringen door één van onze schoorsteenkappen te plaatsen

Wat doet u zelf?

Ruit schoonmaken

De kachelruit schoonmaken kunt u gemakkelijk zelf doen. Zo kunt u roet op de kachelruit vaak “schoonbranden” door de kachel hevig te laten branden. Mocht de kachelruit nog niet schoon zijn; pak een vochtige doek en doop deze in de as op de bodem van de kachel. Wrijf hiermee over de ruit tot al het vuil loslaat. Ten slotte wrijft u de losgelaten roetdeeltjes weg met een schone doek.

As verwijderen

As verwijderen uit de kachel doet u door middel van een metalen schep. U schept de as in een (afsluitbare) metalen emmer. Dit doet u omdat as zeer goed isoleert; soms vindt u na meerdere dagen nog gloeiende deeltjes. Gooi de as pas weg als u zeker weet dat er geen gloeiende deeltjes meer in zitten.

Kachelkoord vervangen

Ook het controleren van het kachelkoord is van groot belang. Het koord heeft de functie om de deuren van de kachel goed af te sluiten. Vervangen van het kachelkoord is belangrijk. Deze zorgt voor afdichting tussen losse delen zoals de kachel en het rookkanaal. Het koord moet vervangen worden als het hard is geworden of uit elkaar valt.

controle van de vuurvaste platen

De vuurvaste platen in uw houtkachel kunnen na een aantal jaar breken door het steeds opnieuw warm worden en afkoelen, en natuurlijk als er ruw mee omgesprongen wordt. Bekijk of de platen in de kachel nog in goede staat/zonder scheuren zijn. Zorg dat deze platen snel vervangen worden als dit nodig is. Dit zorgt ervoor dat u het meeste rendement uit uw kachel haal.

 

ASPB erkend

Kacheldealer.nl is aangesloten bij de ASPB. De ASPB is de landelijke organisatie van schoorsteenvegers. Schoorsteenvegen is een veelzijdig, ambachtelijk vak. ASPB leden zijn gediplomeerde en erkende schoorsteenvegers en weten alles van veilig en verantwoord stoken. ASPB schoorsteenvegers nemen hun vak serieus. Volgen opleidingen, cursussen en nemen deel aan themadagen. Sinds 2002 geldt als toelatingseis voor het lidmaatschap, dat minimaal de opleiding tot Gezel schoorsteenveger moet worden gevolgd. ASPB schoorsteenvegers kunnen u adviseren over heel veel wat te maken heeft met de schoorsteen, open haarden, houtkachels, stookgedrag, veiligheid. ASPB leden hebben een ASPB pas, waarmee zij zich kunnen legitimeren. U mag er naar vragen.

Vraag het ons

Ik geef de voorkeur aan:

;
 

Contact

Bedrijfsinformatie

Kacheldealer.nl vof
Keyserswey 73J, 2201CX, Noordwijk, ZH
KvK nr: 73551023
BTW nr: NL859572687B01
06-30388796
info@kacheldealer.nl

Showroom

Keyserswey 73J
2201-CX
Noordwijk
Zuid-Holland
Route

Bereikbaarheid

Telefonisch Bereikbaarvantot
Ma t/m Vr08:0020:00
Za08:0017:00
Showroom Openvantot
Ma t/m Zaop afspraak
Betalen met Ideal, Visa, Mastercard, Paypal of Klarna